Zeewolde 2011

ZEEWOLDE - Op zaterdag 5 november 2011 reden we, op een bijna lente aanvoelende dag, in alle vroegte te weten 6.30 uur vanuit Kalkar richting Zeewolde om daar de wedstrijd Sledehondensport “Zeewolde 2011” mee te maken. Daar aangekomen hebben we ons aangemeld en kregen wij de starttijden overhandigd. Daarna werd de kar gecontroleerd en moest er opnieuw een stootrand aan het voorframe van de kar, ter bescherming van de honden en de kar, worden bevestigd. Onze pup Kanu had dit namelijk eerder die week, in een door ons ongezien moment, voor speelgoed aangezien.

Na dit korte intermezzo zijn we gaan kijken, wat de afstand in tijd berekend vanaf de bus tot aan de start was en hoe de opstellingen van zowel start als finish waren. Die bleken dicht bij elkaar te zijn, want de splitsing van ons looppad daar naar toe, bracht direct beide in zicht. Terug naar de bus om de hussen af te wateren en aan de stake-out te leggen. Om 10.20 uur mocht Siebren van start . Omdat Gizmo bij training een paar dagen voor de wedstrijd geblesseerd was geraakt liep Siebren de wedstrijd met maar 5 husky’s in de 6 hondenklasse. Zijn team bestond uit Belle, Kane, Inuk, Spoon en Wisconsin.

Siebren heeft het hele parcours, vanwege de voor poolhonden wat hoge weerstemperatuur, geremd dit om oververhitting van zijn honden te voorkomen. Het parcours was uitdagend er waren: dalingen, hellingen, en een leuke haakse bocht aanwezig. Het aanwezige water tijdens de rit lonkte naar de hussen die dat, met enige vermanende correctie van de musher konden weerstaan. De finish werd door het Sirirosca team met +/- 14 minuten behaald. Direct na de 6 hondenklasse werd de wedstrijd afgelast, want het kwik was inmiddels tot maximaal toegelaten waarde gestegen.

Op zondag de 2e wedstrijddag waren de starttijden dan ook vanwege het weer aangepast. En dat zorgde ervoor dat we een uur eerder konden beginnen. Het hele repertoire begon weer van voor af aan: stake- out slaan, hondjes afwateren en gezellige ontmoetingen met andere deelnemers. Om 9.20 uur mocht Siebren van start en het weer was opmerkelijk koeler. De husky’s namen hun kans waar en genoten samen met Siebren van hun tocht. Uiteindelijk kwam het Sirirosca team om +- 9.30 uur over de finish en was iedereen zeer tevreden over de wedstrijd. De sfeer was top en het parcours was cool en opgetogen ging iedereen om 13.30 uur voor de prijsuitreiking naar de daarvoor bestemde tent. Siebren mocht daar de beker voor de eerste prijs in de 6 hondenklasse in ontvangst nemen en na een schitterende wedstrijd in een mooie omgeving gingen we weer richting Duitsland. Alle organisatoren die deze wedstrijd mogelijk hebben gemaakt willen wij hartelijk danken; het was super!

Datum: 04/11/2011 t/m 06/11/2011

Foto's